Bakken andelsgård

grønnsaker fra Bakken Andelsgard

En andelsgård er en gård der de som dyrker maten og de som spiser den, kan samarbeide om det hele og bidra til felles forståelse og respekt for hverandre. Vi deler på denne måten ansvaret og risikoen for avlingen, samt gleden over de ferske grønnsakene vi høster.

På Bakken andelsgård dyrker vi mange ulike sorter grønnsaker, urter og blomster. Bonden har hovedansvaret for dyrkingen. Du som andelshaver er med og bidrar på dugnader og høster selv. En andel skal tilsvare forbruket til en voksen person gjennom sesongen.

Som andelshaver i Bakken gård får du bli med å bestemme hva vi skal dyrke. Du får kortreiste og ferske grønnsaker, urter og blomster, alt dyrket økologisk. For en høsteandel betaler du for sesongen 2023 kr 3.300. En familieandel koster kr 6.600, det inkluderer to voksne og barna i familien. Er du ny andelshaver, kommer også en innmeldingsavgift på kr 300,-.

I tillegg til grønnsakene, kan vi tilby et hyggelig sosialt fellesskap. Vi har dugnader der du får bidra og lære. Det kan være å så de første frøene, luke i radene, plante ut småplanter eller ta opp poteter. Vi har en åpen gård, det vil si at du kan komme og bidra når du måtte ønske. Du får et personlig forhold både til oss som driver gården og til maten du dyrker og spiser. Og som en bonus, gir det friske gårdslivet både fysisk aktivitet og frisk luft.

Grønnsakene dyrkes etter naturnære og regenerative metoder i næringsrik kompostjord, og vi tukler minst mulig med jorda. Ingen pløying og vending av jord, ingen sprøytemidler og ingen kunstgjødsel. Vi er en økologisk sertifisert gård. Vi prøver hele tiden å legge til rette for et yrende mangfold: et bredt utvalg av grønnsaker, blomster, urter, bærbusker og andre buskvekster og trær. Fugler, insekter, bier, humler og kanskje også amfibier. Mangfoldet er en styrke for dyrking av mat, og så er det så hyggelig og trivelig for oss mennesker også!