Kurs og arrangement

Vi har kurs der du kan lære om grønnsaksdyrking, matlaging og fermentering. Fokus på alle kurs er økologi, bærekraft og naturvennlighet.

Kursoversikt 2021

Kjøkkenhagen fra A til Å

Teknikker, planter og årets gang i kjøkkenhagen. Kurset går over tre deler, der vi følger årets gang gjennom kjøkkenhagen. Du kan gå på et av delkursene, du kan ta to eller alle tre. Det blir noe teori, men også mye praktisk, og du får selv prøve ut teknikker vi lærer bort. Kurset foregår både inne og ute, så kle deg etter været og husk støvler/gode sko. Inkludert i disse kursene er servering av forfriskninger/noe å bite i.

Del 1, oppstart og tidlig vår:

Valg av planter, jordprøver, økologisk og regenerativ tankegang. Forberede jord og lage klar bed, så, ale opp og plante ut. Bruk av kompost og bokashi.

  • Sted: Bakken andelsgård
  • Tid: 24. april kl 10.00-12.00
  • Pris: 800 kr

Del 2, vedlikehold, sommer:

Stell av plantene,samplantinger og artsmangfold, tips for god vekst, triks når sykdom og uhell rammer.

  • Sted: Bakken andelsgård
  • Tid: 19. juni kl 10.00-14.00
  • Pris: 1.200 kr

Del 3, høste og lagre:

Hvordan høste og hvordan ta vare på grøden, fermentering, tørking, te, lagring. Samt gjøre klar bedene til neste sesong (jorddekke).

  • Sted: Bakken andelsgård
  • Tid: 18. september kl 10.00-14.00
  • Pris: 1.200 kr

Den klimavennlige hagen

Dette er et teoretisk kurs spekket med gode råd om hvordan vi kan gjøre hagen til en klimavennlig oase. I vår egen hageflekk kan vi gjøre mye for å lagre karbon istedenfor å bidra til utslipp. Tema vi er innom er bievennlige valg, bygge opp liv i jorda, redskaper og jordbearbeiding, regenerative metoder, jorddekke, gravefritt, alt henger sammen.

  • Sted: Bakken andelsgård
  • Tid: 10. april kl 10.00-12.00
  • Pris: 800 kr

Smart mat – for deg og planeten!

Et praktisk kurs der vi lager mat sammen. Og hva skal vi lage? Den 19. oktober blir det fermentering av ulike grønnsaker og laging av probiotiske drikker, og den 9. november blir det baking av surdeigsbrød og laging av yoghurt. Underveis lager vi også mat som vi spiser sammen etterpå.

Det blir gjennomgang med litt teori først. Siden er det nesten som å være tilbake på skolekjøkkenet; vi viser og forklarer og du får prøve deg etterpå. Du får med deg egenfermenterte grønnsaker hjem, samt surdeigstarter og startkulturer på jun-te og vannkefir.

  • Sted: Toreskogvegen 81, 4350 Kleppe
  • Tid: 19. oktober kl 18.00 – 21.00
  • Pris: 800 kr
  •  
  • Sted: Toreskogvegen 81, 4350 Kleppe
  • Tid: 9. november kl 18.00 – 21.00
  • Pris: 800 kr

Kransekurs

Vi sanker materialer i naturen og lager våre egne, fine kranser til jul.

  • Sted: Bakken andelsgård
  • Tid: 20. november kl 10.00-12.00
  • Pris: 600 kr